Skip links

Alles over de Challenge

Hoe werkt de Ondernemers Challenge?

Dit jaar vindt de eerste editie van de Edese Ondernemers Challenge plaats.
Hieronder vind je de tijdlijn en de fases die je doorloopt als je meedoet.

Tijdlijn Edese Ondernemers Challenge

01

Een idee

Het begint met een goed idee. Bijvoorbeeld op het gebied van gezondheid, participatie of duurzaamheid. De EOC is erop gericht organisaties of individuen met zo’n idee te helpen dit verder te ontwikkelen. Dit kan alleen als je bereid bent daarmee echt aan de slag te gaan. Je kan meedoen als zelfstandig ondernemer, als burger die ondernemer wil worden of als werknemer van een (goededoelen)organisatie die jou de ruimte geeft met een deelproject aan de Challenge mee te doen.

Als je je aanmeldt, maken we een afspraak voor een vrijblijvend intakegesprek. Tijdens dit gesprek ontdekken we of jij en het idee binnen het programma passen en brainstormen we voorzichtig over je eerstvolgende stappen.

02

Jouw ondernemersbuddy

Wij geloven dat samenwerken de sleutel tot succes is en soms ook gewoon een fijne stok achter de deur. Tijdens de Edese Ondernemers Challenge koppelen we je daarom aan een andere deelnemer. Dit doen we op basis van jullie hulpvraag of juist op het gebied van jullie expertise. Zo kunnen jullie elkaar verder helpen tijdens de Challenge.

Hoeveel jij en je buddy samenwerken tijdens het programma, bepalen jullie zelf. Je staat er in elk geval niet alleen voor en hebt een sparringpartner bij de hand.

03

Het trainingsprogramma

De basis van de Challenge is een programma bestaande uit vijf trainingen, deze vinden overdag op de donderdag plaats (zie tijdlijn bovenaan). In dit programma is ruimte voor maximaal 15 initiatiefnemers met een goed idee. De trainingen worden (bij voorkeur) op locatie, door diverse experts kosteloos aangeboden. Naarmate het programma vordert, wordt de inhoud van de trainingen verder aangescherpt op basis van de behoefte van de initiatiefnemers.

De trainingen beslaan globaal de volgende thema’s:

  • Impactdoelstelling
  • Verdienmodellen
  • Pitchen
  • Marketing
  • Vervolg na de challenge

Coachgesprekken
Tussen de tweede en de vierde training krijg je de gelegenheid een coachingsgesprek te voeren met professionele adviseurs. Waar loop je tegenaan? Welke kansen liggen er voor jou die jij misschien zelf nog niet had gezien? De organisatie van de Challenge stelt graag haar netwerk voor je open.

04

Schrijf je projectplan

Na afloop van het trainingsprogramma is jouw idee als het goed is een stuk concreter geworden. Nu is het tijd om er een realistisch projectplan aan te koppelen. Dit doe je aan de hand van een format van circa 4 pagina’s. Het format gaat dieper in op de vijf criteria, die je onderaan deze pagina vindt. De criteria zijn de belangrijkste beoordelingspunten. Met het format heb jij je plan zo op papier en maak je de meeste kans op financiering.

Je levert je uitgewerkte projectplan inclusief begroting bij ons in. Een team van experts beoordeelt samen met de Challenge-organisatie je plan op de vijf criteria. Komt je plan als een van de beste uit de bus? Geweldig, dan maak je kans op een prijs in de vorm van financiering!

05

De prijsuitreiking

Na het beoordelen van de projectplannen is het tijd voor de prijsuitreiking. In de prijzenpot zit €7.000,-. Dit wordt verdeeld over de 5 beste initiatieven in 2 prijzen van €2.000,- en 3 prijzen van €1.000,-. Door mee te doen krijg je natuurlijk ook al een mooie beloning in de vorm van nieuwe kennis, een uitgebreider netwerk en een onvergetelijke ervaring!

Hoe werkt de Ondernemers Challenge?

Eisen voor deelname

Je bent bereid om gedurende zes maanden zo’n twee uur per week beschikbaar te zijn voor het ontwikkelen van je initiatief/onderneming

Je staat klaar voor je buddy, wanneer die behoefte heeft om te sparren

Je staat open voor feedback en inspiratie om jouw idee verder te brengen

Het maken van impact op de Edese samenleving is je belangrijkste drijfveer

Criteria

Is jouw idee een oplossing voor een maatschappelijk probleem? Op welke manier draagt het idee/initiatief hieraan bij?

Wie zit er op jouw idee te wachten? Met wie ga je samenwerken om het van de grond te krijgen? Welke partijen zijn al enthousiast over jouw idee?

Heeft het idee kans om financieel onafhankelijk te worden? Zijn je beoogde klanten bereid om ervoor te betalen? Komt het idee in aanmerking voor een startinvestering?

Is het idee op te schalen? Wat heeft het idee nodig om elders ook uitgerold te kunnen worden?

Is het idee nieuw in Ede? Is het idee nieuw voor degene die het indient? In hoeverre is het idee innovatief?