Skip links

Over de Challenge

De Edese Ondernemers Challenge vloeit voort uit de wens van de gemeente Ede om de ondernemersgeest van haar inwoners te prikkelen en bestaande ondernemers te stimuleren om van betekenis te zijn voor de lokale samenleving. Buro Bries uit Groningen heeft hiervoor een programma ontwikkeld en rolt dit, in samenwerking met een lokale partij, uit in de gemeente Ede.

Met de drie jaar ervaring die is opgedaan in Groningen en de samenwerking met een lokale partner, hoopt Buro Bries een groep ondernemende Edenaren te ondersteunen met het maken van impact. We sporen kansrijke initiatieven op en helpen deze concreet te worden en ondersteunen bij verdere ontplooiing.

Wat is het doel van de Challenge?

Het doel van de Challenge is een beweging op gang te brengen. Initiatieven hebben natuurlijk de tijd nodig om te groeien en hun impact te vergroten, maar de basis hiervan wordt gelegd tijdens de Challenge en is een goede start. Op korte termijn krijgen lokale initiatieven de ondersteuning en financiering die ze nodig hebben, en op lange termijn gaat het erom Edenaren te laten zien dat ze met ondernemende houding van grote betekenis kunnen zijn in de lokale samenleving. Lokale ondernemers hebben meer invloed dan ze zelf vaak denken. Verbreding van het netwerk en ondernemersvaardigheden, maar ook een zak met geld die op de juiste plek belandt, zorgen ervoor dat de initiatieven zo veel mogelijk impact maken.

Opdrachtgever
Gemeente Ede
Bedenker & Penvoerder
Buro Bries
Partners in uitvoering