Skip links

Donderdag 10 maart

Prijsuitreiking Edese Ondernemers Challenge 2021/2022!

Op donderdag 10 maart vond de prijsuitreiking van de Edese Ondernemers Challenge plaats op het gemeentehuis van de Gemeente Ede. De Challenge heeft als doel om ondernemers te stimuleren sociale impact te maken op de lokale samenleving.

De Edese Ondernemers Challenge startte afgelopen oktober. De ondernemers zijn begeleid in het ontwikkelen van hun plannen door middel van 5 trainingen en coaching. In deze periode is een hechte groep ondernemers ontstaan die elkaar weet te vinden en steunt.

Dit zagen we terug toen ze hun ondernemersplannen moesten inleveren en hun persoonlijke pagina op de website kregen voor de publieksstemming. Elkaar feedback geven, figureren voor een foto en helpen met het oefenen van hun pitch.

Op donderdag 10 maart was het dan eindelijk zover, de prijsuitreiking. Op deze dag werden 5 prijzen verdeeld. De hoofdprijs van €2.000,- ging naar Robin Captijn met Rollatorband.nl. Er werden 3 aanmoedigingsprijzen van €1.000,- verdeeld. Doede Scherphof met Levelup Gamified, Rianne Doller met Kick Ass Quilts en naar Martine Groeneweg met Ontkopen, waren de gelukkige winnaars. Dit om hen aan te moedigen met door te gaan met hun innovatieve idee en om hiermee een positieve impact op de samenleving te maken. De publieksprijs ging naar Minke Terwel met Atelier Revive. Zij verzamelde afgelopen periode de meeste stemmen op de website. Ook is haar een lidmaatschap bij impact ondernemers vereniging Impact Oost aangeboden.

Voor de pitchprijs werd tijdens de prijsuitreiking gestreden. Elke ondernemer kreeg 2 minuten het podium om een pitch te geven.  Deze werden beoordeeld door een jury, bestaande uit: Wethouder Pieter van der Schans, Voorzitter Impact Oost Peter van der Zande en Consultant van Spectrum Elan Jennie de Vreede. De pitchprijs is gewonnen door Rianne Doller van Kick Ass Quilts.

Naast de pitchen konden de bezoekers van de prijsuitreiking genieten van een inspiratie verhaal van Game Changer Arjen Boekhold en leerden zij meer over Impact Oost.

Dank aan de gemeente Ede voor het ondersteunen van deze impact ondernemers.